Beklager. Vi har for tiden tekniske problemer med Klarna Checkout. Vi jobber med å løse problemet. Bestillinger kan sendes pr epost til info@tapetgalleriet.no, eller så kan du ta kontakt med oss på 23624006.

  • Stort utvalg - Tusenvis av tapeter og tekstiler
  • Prisgaranti
  • På veggen garanti

De ulike tapettypene - Vinyltapet, Easy up tapet eller veggfornyer?

I dag produseres tapet basert på ulike materialer der de vanligste er papir, vinyl, tekstil og fiber. Forskjellen på disse variantene, foruten det innlysende, nemlig materialet, er hvor vaskbare de er, trykk-kvalitet og hvordan de henges opp. 

Papirtapet

Papirtapet er den originale tapetkvaliteten. Denne type tapet har fått et litt ufortjendårlig rykte etter at de for mange år siden ble sett på som vanskelige å henge opp. Slik er det ikke nå lenger. Papirtapet i god kvalitet er ikke vanskeligere å henge opp enn at normalt nevenyttige personer enkelt kan gjøre dette selv. Fordelen med Papirtapet er overlegen trykk-kvalitet. De aller vakreste, detaljerte og mest fargerike tapetene er ofte produsert i denne kvaliteteten på grunn av det presise og klare trykket man får på papir. Historiske tapeter blir ikke det samme om de trykkes i andre kvaliteter enn papir.

Tapet William Morris - Artichoke

Historiske tapeter egner seg best på papir

Easy up tapet - Fiber

En mer moderne tapetkvalitet som er enda enklere å henge opp ettersom at limet påføres direkte på veggen i stedet for på baksiden av tapetet. Fibertapet, også kalt non-woven tapet eller easy up tapet, har blitt veldig populært de senere årene nettopp fordi de er så enkle å henge opp. En annen fordel med fibertapet er at den tåler litt mer rengjøring enn en vanlig papirtapet. Den føles også noe tykkere, men uten at den er noe mindre gjennomsiktig av den grunn.

Vinyltapet

Den store fordelen med vinyltapet er holdbarheten. Vinyltapet er den kvaliteten som tåler mest i forhold til rengjøring og slitasje. Derfor egner denne kvaliteten seg ekstra godt i rom som kjøkken og bad (ikke i våtsone). Det som taler vinyltapet litt imot er at overflaten ofte føles litt plastikkaktig ut, noe som ikke alle liker like godt. Det finnes heldigvis noen unntak ifra dette. Vinyltapeter i god kvalitet kan faktisk se riktig så bra ut.

Tekstiltapet

Ingen andre tapettyper er mer riktig enn tekstiltapet når man ønsker seg noe tradisjonelt, ekslusivt og vakkert. Tekstiltapet føles mykt og behaglig når du kjenner på den. Den er lunere i uttrykket og tilfører rommet en tilbaketrukken eleganse som bare en tekstiltapet kan gjøre. Motivene i tekstiltapetene er enten vevd inn i tapetet eller trykket dirkeke på tekstilet. Tekstiltapet tåler ikke den samme rengjøringen som f.eks vinyl- og fibertapet så den egner seg best i voksne hjem for å si det slik.

Tapet Omexco - Neva

Tekstiltapet er tradisjonell eleganse og luksus

Tapet i naturmaterialer

Denne type tapet har blitt veldig populært og med god grunn. Her finnes det en rekke spennende overflater, strukturer og materialer å leke med. Bambus, abaca, mica (også kjent som kråkesølv eller steintapet), vanilijeblader, kokos eller korktre. Mulighetene er mange, og det kommer hele tiden nye tapeter i andre naturmaterialer også. Naturtapet er utrolig stilig i mange ulike interiørsettinger og det er ikke noe vanskeligere å henge opp enn vanlig tapet. Det eneste man bør ha i bakhodet er at ettersom disse tapetene er laget av materialer fra naturen, er de ikke like standhaftige mot direkte sollys som andre tapetvarianter.

Våtromstapet

Våtromstapet er den eneste tapetkvaliteten som ordentlig egner seg for rom med høy fuktighet som bad med dusj. Hvis denne type tapet henges opp på riktig måte kan den henges opp i bad og våtrom uten at man trenger å bekymre seg for fukt og råte. Ulempen med våtromstapet er begrenset utvalg og ofte litt kjedelig design.

Veggfornyer

Veggfornyer, eller overmalbar tapet som det også kalles er en duk man setter opp på veggen før man henger opp det nye tapetet. Hvis veggen man ønsker å tapetsere er ujevn, full av gamle tapetrester eller dekket av den gode gamle fiskebeinsstria, da kan overmalbar tapet være en god løsning. Overmalbar tapet finnes i mange varianter og de er langt enklere å bruke sammenlignet med for eksempel å helsparkle veggen. De fleste overmalbare tapeter kommer ferdig grunnet og er klare for ny tapet eller et strøk maling. Noen overmalbare tapeter har også andre gode egenskaper som isolasjon og akustikkdemping.  

 

GetClicky Web Analytics