Beklager. Vi har for tiden tekniske problemer med Klarna Checkout. Vi jobber med å løse problemet. Bestillinger kan sendes pr epost til info@tapetgalleriet.no, eller så kan du ta kontakt med oss på 23624006.

  • Stort utvalg - Tusenvis av tapeter og tekstiler
  • Prisgaranti
  • På veggen garanti

Kjøp riktig mengde tapet

Et spørsmål som ofte dukker opp når man har funnet den tapeten man vil ha, er hvor mye tapet man trenger for å dekke veggen? Noen ganger er det enkelt å regne, ut andre ganger kan det bli relativt komplisert. Tapetrullene er som oftest 10 meter lange og 52 cm brede, men det finnes også ruller som er opptil en meter i bredden. En tommelfingerregel sier at det går 4 lengder på en rull med en ensfarget tapet ved vanlig takhøyde (240 cm) og 3 lengder hvis tapeten har mønster.

Denne reglen er desverre altfor enkel. Mange av dagens tapeter har så store mønstre at det fort kan bli en del svinn og det må man ta hensyn til når man skal beregne hvor mye tapet man trenger. Såkalte mønsterrepetisjoner eller rapporter kan ofte være på rundt 60 cm og da kan du i værste fall miste disse 60 centimetrene på en tapetlengde for å få neste lengde til å passe med mønsteret.

Lær mer om rapporter og mønsterrepetisjon i vår artikkel om tapetsymboler.

Tapetkalkulator

Vi har prøvd å gjøre utregningen for deg noe enklere ved å lage en tapetkalkulator. Her legger man inn info som takhøyde og veggbredde sammen med tapetens bredde og mønsterrapport. Kalkulatoren vil gi det et overslag på hvor mange ruller du må beregne basert på disse opplysningene. Vi gjør oppmerksom på at kalkulatoren kun er veiledende og den tar ikke hensyn til for eksempel dører og vinduer.

GetClicky Web Analytics