Beklager. Vi har for tiden tekniske problemer med Klarna Checkout. Vi jobber med å løse problemet. Bestillinger kan sendes pr epost til info@tapetgalleriet.no, eller så kan du ta kontakt med oss på 23624006.

  • Stort utvalg - Tusenvis av tapeter og tekstiler
  • Prisgaranti
  • På veggen garanti

Riktig tapet til riktig rom - Tapet til barnerom, stue eller soverom?

Tapeter kommer i ulike kvaliteter og produseres i forskjellige materialer til forskjellige bruksområder. Dette er noe å ta hensyn til når man skal ut og finne tapet. Tenk gjennom hvor mye slitasje det vil bli i det rommet du skal ha tapet i.

Tapet barnerom

På et barnerom der faren for trehjulsykkelkollisjoner og flyvende leker er overhengende kan det være lurt å velge en type tapet som tåler litt slitasje og rengjøring. Vinyl og fibertapeter tåler litt mer enn andre tapeter og egner seg derfor godt til barnerom. Mange foreldre synes det er ekstra morsomt å innrede barnerommet, men glemmer ofte at barn oppfatter farger og design annerledes enn oss voksne. Barna liker ofte mer farge og mer mønster en det foreldrene gjør. Vårt klare råd er likevel å la barna få viljen sin. Sannsynligheten for at faktisk mamma og pappa også liker tapetet når det kommer på veggen er veldig stor. Alle har godt av litt farge og liv på veggen, ikke bare barna.

Tapet barnerom

Velg lekne, fargerike og slitesterke tapeter til barnerommet

Tapet kjøkken og bad

Mange ønsker tapet på veggen mellom kjøkkenbenken og overskapene som et alternativ til fliser. I dag finnes det tapeter som kan brukes til dette formålet. Dette er meget slitesterke tapeter i vinyl som tåler både matos og en fuktig klut. Likevel er det ikke å anbefale å henge slike tapeter rett over komfyren uten å dekke til med en plate av herdet glass. Noen fibertapeter kan også brukes, men gå over med et strøk eller to av en vanlig vannbasert klarlakk. Dette vil gjøre tapetet mer slitesterkt. Tilsvarende på badet kan disse tapetene brukes så lenge man holder dem unna dusjsonen og badekaret. Beveger man seg inn i dette området er våtromstapet eneste alternativ.

Tapet soverom

Egentlig er det vel ikke noen klare retningslinjer for hvilke tapeter som egner seg best til soverommet. I utgangspunktet kan alle tapeter brukes på soverommet. Normalt er jo vi for mer bruk av farge, men akkurat når det kommer til soverommet kan et lite tips likevel være å velge tapet som er lett og nøytral i fargene slik som jordfarger og gråtoner. Da vil tapetet passe inn unsett hvilket sengetrekk man har liggenede på sengen. Noen liker også å tapetsere garderobeskapet eller en kommode på soverommet. Dette er noe vi synes er kjempe spennende. Da får du et helt unik og personling tapetsert møbel inn i interiøret. Et annet tips til tapet på soverommet er å strekke komfortsonen litt. Heng tapet på alle veggene i stedet for bare veggen bak sengen. Det vil du nok ikke angre på. Og en siste ting. Alle soverom trenger ikke å være lyse!

Tapet soverom

Lyse nøytrale farger gir ofte en fin stemning på soverommet 

Tapet stue

Stuen er for mange det viktigste rommet i huset. Det er her familien tilbringer mest tid og det er her man samles når man har gjester. Stuen er ofte det største rommet og har god belysning. Det gjør dette rommet til et perfekt tapetrom. Ikke vær redd for å tapetsere alle veggene, ikke vær redd for store mønster og ikke vær redd for farge. Stuen tåler alt dette og resultatet blir ofte fantastisk.

 

GetClicky Web Analytics